Hiili lääkkeenä

Tietoa hiilen lääkinnällisestä potentiaalista. Voitaneen sanoa että hiili on semmoinen varsinainen perusasia tästä todellisuudesta, joten sinänsä ei ihmekään että omaa parantavia ominaisuuksia.

Kaikkea en tiedä varmuudella hiilestä ja sen toiminnan perusteista sanoa, mutta kuitenkin sen että sen pinta-ala jolle sitoa patogeeneja ja myrkkyjä on valtava.

Yhdessä grammassa hiiltä on lähes parin jalkapallokentän verran pinta-alaa ja aineena hiili on sellainen että se yksinkertaisesti vaan sitoo (adsorboi) itseensä myrkyt ja haitalliset bakteerit, ja varsin mielenkiintoinen ja elämänkannalta järkeenkäypä homma että se ei kuitenkaan tee sitä ravinteille ja hyödyllisille jutuille, vaikkakin maanviljelyssä sitä voidaan myös hyödyllisten mikrobien kotina ja kasvien mineraalivarastona käyttää. Tästä on tehty tutkimuksia (löytyy Severino Paypan kirjasta) ja on todettu että vaikka hiilijuomaa joisi jatkuvasti päivittäin, ei se johda puutostiloihin ravinteiden osalta.  .  .     Ihme juttu edelleen,, elämän yleinen järki kai tuon jotenkin säätää - tai en muuta selitystä tiedä kun en ole tarkemmin tutkinut. Tuntuman pohjalta arvelen että asia liittynee eri aineiden varauksiin.....    eikös se ole niin että myrkyt ovat ilmeisen yleisesti positiivisesti varautuneita ja vievät kehosta elektroneja jne..  Hyödyllisten aineiden varaus lienee toinen.   tiedä häntä.

 ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Healing wonders of charcoal-kirjassa ohjeistetaan hiilen lääkinnällistä käyttöä näin: 

On kaksi tapaa joista kumpaakin käytetään usein samanaikaisesti  - 

Sisäisesti hiilijuoman muodossa, eli murskataan esim jollain morttelilla tai putken/pullon avulla tasaisella alustalla puhdasta hiiltä jauheeksi/pölyksi ja sitä sekoitetaan ruokalusikallinen isoon vesilasilliseen ja juodaan pois.

Ulkoisesti hiilitahnan muodossa kääreenä kipeän paikan päällä, niin että tuota samaista hiilijauhetta sekoitetaan veteen niin paljon että sekoittamalla muodostuu märkä mutta sopivan kiinteä tahna. Tahna levitetään sitten ohuelle kankaalle 0,5->senttienkin paksuinen kerros, taitellaan kankaasta sopivan kokoinen paketti jonka sisällä yhden kangaskerroksen takana hiilitahna sitten on-> laitetaan esim. sisuskalujen sairauksien tapauksessa vatsan päälle sopivaan kohtaan, sidotaan siteellä niin että pysyy paikoillaan -> päälle sellofaani eli ohut muovi kosteutta pitämään ja tämä annetaan olla yön yli tai tunteja paikallaan jonka jälkeen vaihdetaan hiilet.

Satuin kerran kolauttamaan jalkaani aika ikävän syvän haavan kerran leikatessani kompostiainesta tulevalta kasvimaalta.

Tarina menee niin että siinä leikatessa   tämän näköinen kaveri tuli hyvää vauhtia oikealtapäin minua kohti, aura perässään, ja siinä pikku hopulla olin huolimaton työvälineen kanssa... auts.

No juu, hiiltä murskaksi ja vettä sekaan ja tuota tahnaa sitten laitoin haavan päälle monta kertaa päivässä hiilet vaihtaen ja eipä ole niin nopeasti rauhoittunut ja parantunut mikään haava aiemmin. Parempi olisi ollut toimia suorilta noin miten yllä selostin, eli käyttää pelkän hiilitahnan laittamisen sijaan sitä kankaan sisään levitettynä, yhdessä kosteuden säilyttävän sellofaanin kanssa.. Ja muuten varmasti sellofaania parempi vaihtoehto olisi jokin vihreä lehti, esim iso piharatamon lehti tai tuolla noillamain vaikkapa nippu moringapuun lehtiä...   siis ihan vain säilyttämään kosteus hiilessä pidempään... Kuivana kun se ei taida paljoa tehdä.

 

  Mikroskooppikuvaa hiilen rakenteesta

 

 Hiilitahnaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Linkkejä:

 The Healing Wonders of Charcoal book by Severino Paypa

Charcoal Remedies

The Healing Wonders Of Charcoal

ActivateCharcoal: 
Amazinand Wonderful 
by Jon Zwayer