Omavaraisuuden idea ja yli 40vuotta käytännön kehitystyötä

Earthship-taloista löytyy jo tätänykyä aika monia suomenkielisiäkin mainintoja ja blogikirjoituksia netistä, ja melko monet ovat nähneet ainakin yhden dokumentin aiheesta tai TVssä muuta mainintaa..

Earthshipit eli “Maa-alukset” ovat taloja, johon on sisäänrakennettu kaikki olennainen elämiseen liittyvä. Lämmityssysteemi, vesi ja viemäri/vedenpuhdistus, sähköt ja vielä osa ruoantuotannostakin hoituu kaikki talon puolesta eikä taloa siten tarvitse kytkeä valtakunnalliseen sähkö- eikä viemäriverkkoon eikä maksaa lämmitysöljystä jne.

Monelle Earthshipeistä kuulleille on jäänyt päällimmäisenä mieleen se, että usein talot rakennetaan autonrenkaista ja tyhjistä pulloista ja tölkeistä,, toisin sanottuna käytetään talon rakennusmateriaaleina suurelta osin jätettä. Aika moni myöskin tuntee jotain epäilystä juuri noiden materiaalienkin takia, ja myöskin siksi, että Suomessa talvet ovat pitkät ja kylmät,, että juuriko tuommoinen talo täällä pärjäisi samaan tapaan kuin muualla maailmassa johon noita onkin rakennettu ilmeisesti tuhatmäärin, joka puolelle maailmaa. Olennaista taloissa ei ole se, että ne on rakennettu jätteestä ja että “jehee me kierrätetään!”, vaan järjestelmät joilla lämmityspuoli, vesi ja vedenpuhdistus sekä muut olennaiset asiat taloissa hoidetaan. Ideana esimerkiksi sille että käytetään auton renkaita jotka on taottu täyteen maata on se, että tällöin yksi “tiili” talon perusrakenteissa painaa valtavasti, eli nämä täyteen pakatut renkaat ovat talossa lämpömassaa jolla on lämmityksen osalta suuri merkitys. Lämpömassa sisällä, eriste sen ympärillä, aina. Usein näkee taloja ja kaiken maailman nykyajan rakennuksia joissa on betonista valetut seinät ja jollain ihmeen järjellä vain seinien sisäpuolelle kiinnitetyt eristelevyt…   että mitä lämpöä tuossa oikein eristetään? Ilmaan varastoitunutta vai? 

Noo, nykymeininki on mitä on ja varmasti myös suht pitkän kehityksen tulosta moni ihan fiksustikin rakennettu talo, mutta niin, ihannetalo olisi kyllä juuri tuollainen mahdollisimman monella tavalla omavarainen.

Earthsippien kehittäjä Mike Reynolds on tehnyt loistavaa työtä ja näistä hänen oppimistaan ja opettamista asioista on suurta hyötyä minkälaisen tahansa talon rakentajalle.

Earthshippeihin voi tutustua näiden resurssien kautta:

———————————

Earthship-talo Suomessa –

Todella hyvä luento. Kannattaa katsoa vaikka suunnittelisi muunkin kuin earthship-tyyppisen talon rakentamista ja vaikkei suunnittelisikaan mutta haluaa ymmärtää aiheen päälle..
Jouni Koistinen kertoo Earthship talon eri järjestelmistä ja mitä ilmeisimmin rakentaa tämmöistä maa-alusta jonnekin päin Suomea. On ottanut monista rakentamiseen liittyvistä systeeminkin kiemuroista selvää ja jakaa oppimaansa tosi hienolla kiitettävällä tavalla.

Myös Facebookista löytyy myös Earthship, Suomi, Finland-ryhmä.

Eartships 101-esittelyvideo

—-

Earthship Europe – Open Source Earthship Building

Virallinen Earthship.net kotisivu josta voi ostaa kirjoja ja videoita (hommasta piti tehdä virallista vain siksi että kaavoihinsa kangistunut systeemi laittoi Mike Reynoldsin ja muiden ensimmäisten Earthship-rakentajien rattaisiin jokaisen kapulan mitä löysi… mutta ei onnistunut pystäyttämään Earthship- ja off-the-grid rakentamista ja nyt homma on karannut aivan kokonaan systeemin käsistä)

Earthship Collection torrent, 4,3gigaa , sisältää esittely- ja rakennusohjevideoita, seminaariluentoja, kuvia ja kirjoja aiheesta: http://ca.isohunt.com/download/219391077/earthship+collection.torrent

Off the Grid Build – channel on youtube

Off the Grid Build.com website with a lot of information on building Earthships. The great idea what the keepers of the website have, is to design and create highly developed, simplified and from its basis very functional global earthship-house-model so that the idea can be utilized everywhere around our world. 

—————–

Orgonisaation tarkoituksena on kehittää maailmanlaajuisesti sovellettavissa olevia parannusratkaisuja olennaisimpiin asioihin ihmisten elämässä ja ympäri Maata,  samalla tavoin kuin Off the Grid Build -sivuston pitäjien suurena ideana on kehittää viimeisen päälle hyvin tehty ja pitkälle viety Earthship-taloratkaisu ja jakaa sen piirrustukset ja toteutusdokumentaatiot vesi-/sähkö-/lämmitys-kasvihuone- ym.systeemeistä ilmaiseksi maailman kanssa ja tuottaa se sellaiseen muotoon, että perusta on sovellettavissa missä kulttuurissa ja ympäristössä tahansa ja opettaa vielä ihmisiä käytännössä rakentamaan taloja.

Samalta perustalta voidaan ajatella idea siitä, että kehittäisimme vaikkapa köyhyydenpoistoprosessin tai omavaraisuuden saavutus&kehittäminen-prosessin jonka voi ottaa ja viedä yhteen paikkaan – ja toteuttaa, viedä uuteen paikkaan ja toteuttaa siellä sopivalla tavalla….  tai terveys-tiedon ja käytännön resurssien ja materiaalien ilmaisen jakamisen prosessin vaikkapa maailmanlaajuisesti jne.

Vapaaenergiateknologiat joita maailmalla tunnetaan, auttavat yhteiskunnallisesti, laajalla mittakaavalla, heti kun ne otetaan käyttöön. Kun energia ei ole maksullista sen käyttäjälle, eikä sitä ensinkään tuoteta niin järjettömällä tavalla kuin nykyjään, sen merkitys muuttuu välittömästi – energia on yhtä olennainen kuin puhdas ilma, vesi, ruoka jne. Mikään edellämainituista asioista ei saisi olla poliittisen pelin tai rahan vallan kapula, vaan kaikkien elämän perusedellytysten kuuluu olla jokaiselle ilmaisia ilman rajoitteita.

Pankkisysteemin korruptio ja laittomat lainat, tyhjästä velaksi luotu raha jne… kaikki se systeemin vaikeuksienvääntö tyhjästä – kun nähdään sen alkuperä, historia ja perusta ja oikeudellisesti laitetaan rikolliset kuriin – ja vapautetaan nykyajan pankki- ja korporaatiosysteemin alaiset velkavankivaltiot ym, ja aletaan hyödyntää luonnollisen maanviljelyn ja kaikkien pitkälle vietyjen ja perus-maanparannus ja kasvunparannusmetodien runsasta kirjoa  –  ynnä muuta ja niin eteenpäin.

Tuollainen prosessi parantaa paikan, ja ei voi olla mahdoton toteuttaa… koska maailmalla on kaikki aika maailmassa.

Kun energia, todellisuus ja elämä, kaikki pyrkii tasapainoon pidemmältä aikaväliltä aina atomitasolle saakka – niin onhan ilmiselvää että kun tietoisuus todellisuudentilasta leviää, ja kaikista hyvistä mahdollisuuksista, todellisuus muuntuu nykyajan epätasapainoisesta ja eriarvoisuutta ruokkivasta systeemintilasta terveeseen ja tasapainoiseen tilaan.  Aavikoituuko Maa vai tuleeko siitä keidas?

Se on kaikki tiedosta ja tietoisuudesta kiinni, ja elämä tuppaa olemaan aika luja selviytymään.

Järkipuheen pitäisi tepsiä tapaukseen joka on avoin ja tekee mikä on oikein – mutta järjestelmä toimii epäeettisellä tavalla – eli vaihdetaan järjestelmä, me, ihmisethän meidän hallitukset omistamme eikä toisin päin?  Vai  niinkö on pelkkä luulo?

Sitäpä sopii miettiä – ja mikäli järkipuhe ei tepsi, tapaus (valtio,yhteiskunta) ei ole avoin eikä tee mikä on oikein. Tästä on maailmalla valtavasti esimerkkejä korruption ja ihmisten järjestelmällisen väärinkäytön muodossa ja ihmiset sallivat nykymeiningin vain siksi, että esivanhempiamme on koetelleet vuosisatojen aikaiset sodat ja alistaminen, ja nykyajan “hyvinvointiyhteiskunta” on rakennettu hieman huteralle perustalle väärien vallanpitäjien huostaan – ja historian sekä nykyajan lait ja yhteiskunnallisen järjestyksen ovat kirjoittaneet ja kehittäneet juuri samaiset tai samanmieliset tahot jotka ovat vuosisatojen sodista ja tavallisen kansan alistamisesta vastuussa olleet.  

Parasta poistaa yhteiskunnastamme parasiitit sun muut, poistaa suomut silmiltä niin sanotusti. Moni asia odottaa kyllä pelolla julkituloaan, ja olkoon elämä armelias sitten niille joiden takana miljardien ihmisten hyvinvointia ja peruselämänedellytyksiä nyt pimitetään ja pidetään tiukassa.

Tässäpä varsinainen off-topic päivitys, 15-6-2013,  Off the Grid-linkillä varustettuna. Kiitos


Loistava homma! Omavaraisten talojen kehittäjä ja rakentajamestari Michael Reynolds puhui 20.6.2017 Helsingissä.
Todellakin, myös Suomessa voidaan rakentaa ja toteuttaa tasaisesti itsekseen lämpimänä pysyvä ja muutenkin varsin omavarainen (sähkö, lämmitys, vesi&vedenpuhdistus, ruoka) omakotitalo tai isompikin rakennus samoilla periaatteilla.


Earthship Finland- Facebook ryhmä


First Earthship Finland (Official)-ryhmä

Sulje valikko