Antaa tämän videon sisällön ja äijän selostuksen toimia ensijohdatuksena asiaan,   lisää tietoa voip olla luvassa myöhemmin:

Growing BIG Vegetables using Compost Tea

melko vaikuttavan kokoisia vihanneksia vai mitä? 🙂

lyhykäisesti videossa näkyvän kompostitee-asian sisältöä tässä:

Tarvitaan:

  • tynnyri/ämpäri tai muu sopivan kokoinen astia johon laitetaan (mahdollisimman “elävää ja korkeavärähteistä”) vettä.
  • ilmapumppu pumppaamaan ilmaa veteen yön yli. (12h lisää erityisesti hyödyllisiä mikrobeja, 24h lisää sienten/fungaalista toimintaa aktivoitavassa teessä. Kummastakin on hyötyä.)
  • valmista kompostia 

Veteen sekoitetaan sopiva määrä kompostia, ja siitä liukenee yön yli liottamisen aikana veteen ravinteita ja jatkuva ilmapulputus saa hyödylliset aerobiset mikrobit lisääntymään vedessä jne.

Tästä vedestä tulee luonnollista superlannoitetta jossa on hyödyllisiä mikro-organismeja ja ravinteita&mineraaleja. Tekee hyvää maaperälle ja lehtien pinnoille kuivuessaan muodostaa kalvon joka saa haitalliset ötiäiset etsimään muuta syötävää.

Kompostitee-asia on tietysti kyseistä videon sisältöä huomattavasti laajempi kokonaisuus johon voi sisältyä esim fermentointia ja tietysti EM-mikrobi-inokulaattien eli hyödyllisen mikrobijuuren käyttö.

——————–

Päivitystä 22.9.2013;

Tohtori Mercolan sivustolta löytyi tällainen hyvä teksti/haastattelu jossa käydään aikas kattavasti läpi kasvien kasvamiseen liittyviä perusasioita ja promotetaan kompostiteen käyttöä ja puhutaan myös hiilen (biochar) tärkeydestä ja hyödyntämisestä maan viljelyssä.

Tässä linkki tekstiin;

High-Performance Agriculture Can Increase Your Garden Yield Eight-Fold

Ja tässä haastatteluvideo: 

Sulje valikko