“Understand and copy nature”

 

Alla oleva teksti on jatkoa “Maanviljely ja Ruoantuotanto”-osion ensimmäiseen artikkeliin maan ja ilmakehän välisestä + ja – varauksista ja maan pintakerroksen erittäin tärkeästä eristekyvystä näiden kahden polariteetin välillä: 

Modernin rauta-auran käyttö rikkoo pellon maaperän pinnan eristekyvyn. Varsinainen Tieto asiasta lienee ikuinen, mutta tiedon oppi ja kirjoitti Viktor Schauberger hänen kirjoihinsa.

Äärimmäisen nerokas tiedemies kun hän oli, ja joka tavalla monimuotoisen elämän eli, tuli hän elämänsa aikana kohtaamaan mm. asian joka osoitti, että perinteisiä viljelymenetelmiä ja välineitä (mm. puusta valmistetut aurat ym) käyttävien ihmisten pellot säilyivät runsautta antavina ja eivät kuivuneet yhtä helposti kuin modernin aurauskäsittelyn saaneet pellot.

Asia menee jotakuinkin näin: Rauta on paramagneettinen metalli (pikku edit: rauta on ferromagneettinen, joka on ilmeisesti eri kuin para… noo, jokatapauksessa….). Sen magneettisuus tekee maaperässä jonkin sellaisen ilmiön, että maan hiukkasten varaukset muuntuvat mm. sillä tavoin, että mineraalit ym. ravinteet eivät ole kasvien käytettävissä niin helposti, ja että ne huuhtoutuvat tuossa tapauksessa helpommin veden mukana kokonaan pois kasvien ulottuvilta jonnekkin, jonne ne eivät välttämättä kuuluisi. Aivan Kuten on nähty saastumis- ja rehevöitymis- ym. ongelmien kasvaessa nyky-maailmassa. Lisäksi rauta-työvälineistä hioutuu maaperään ruostetta, jolla on itse veteen erittäin haitallinen vaikutus.

Kun Schauberger tutki veden sähkövaraus-ominaisuutta (kuva), havaitsi hän että ruosteinen vesi ei tuottanut minkäänlaista tai juuri minkäänlaista sähkövarausta. Tämä lienee olennainen asianhaara maaperän sekä kasvien ravinteidenotto-ominaisuutta ajatellen. Kuten sanottua, perinteisillä puisilla työvälineillä ei tätä ongelmaa ollut lainkaan samassa määrin kuin rautaisilla työvälineillä.

Schauberger tutki myös muiden, diamagneettisten metallien käyttöä auroissa ja työvälineissä. Havaittiin että kuparisella tai messinkisellä auralla aurattu pelto antoi ilman lannotteitakin mm. jopa puolta paremman sadon kuin rauta-auralla aurattu ja kemiallisen lannoituksen kokenut pelto. Kupari-/messinki-aura toimii maahan nähden päinvastoin kuin rautainen aura, eli parantaa itse maan energiaverkoston tilaa ja auttaa kasvien ravinteidensaannissa.

Olennaista lienee myös mainita, että Schauberger suunnitteli auroistaan sellaisia, että ne peltoa kyntäessä pyöräyttivät maan pintakerroksen jollain tavalla spiraalilla, tarkoituksena energisoida maaperää, ja ilmeisesti kaikissa hänen laitteissaan luonnon harmonisen spiraalin ja “kultaisen leikkauksen” huomioon ottaminen laitteiden mitoissa ja muodossa olivat erittäin olennaisessa osassa.

Tämän osion pienimuotoista päivitystä tehdessä löytyi tämmöinen perusteellisesti ja hyvin kirjoitettu teksti jossa selitetään kuparin ja raudan erosta yksityiskohtaisesti, Schaubergerin matkasta Bulgariaan ja siitä kuinka hän keksi diamagneettisten työvälineiden käytön maanviljelyssä sekä tarkasti mm. tuloksista jollaisia Golden Plough-auraa käyttämällä saatiin: 

This boost to soil fertility was decisively confirmed in field trials carried out in the vicinity of Salzburg in 1948 and 1949. Here fields were ploughed in strips, using steel and copper-plated ploughs alternately. The difference between the two types of plough and their effect became quite apparent. Where the copper-plated plough had been used, i.e. where there were no rust residues and where the water content and other energies of the soil had been increased, the corn stood about 6-8 inches higher with a much fuller head.

Some yields in the strips ploughed with copper-plated implements increased by up to 40% in comparison with the control strips where conventional steel ploughs were used. This remarkable increase could only be attributed to the use of copper in lieu of steel, because all other factors of soil chemistry, orientation, furrow width, etc., were identical.

In  one  experiment,  extraordinarily large ears of rye were grown carrying up to 104 grains each; a truly stupendous production, as is shown in fig. 19.3. In another parallel experiment at Kitzbuhel in the Tyrol high quality, well-formed potatoes were produced weighing up to 430 grams, nearly half a kilo, containing as many as 20 ‘eyes’, those portions of the potato that can be cut off and planted separately from which to grow the next crop (fig. 19.4). With such potatoes more food would be made available, not only on account of their larger size, but also because of the greater number of ‘eyes’, and fewer potatoes would be required for replanting.

from: Living Energies-book

———————————————————————————————————————————

Kuparisia työvälineitä voi ostaa netin kautta ulkomailta ja nykyisin myös Suomesta, kysy tarkemmin.

– Mutta siis periaatteessahan, ei tarvita kuin yksi asiansa osaava seppä siellä sun täällä, niin jokainen maanviljelijä voi alkaa käyttämään diamagneettisesta metallista valmistettuja auroja ym välineitä. Aurojen sun muiden traktoreihinliitettävien valmistajat voisivat tämän asian ja mullistaa sillä maanviljelyn maailmanlaajuisesti.. Mutta luulen vain että lannoitevalmistajien ja auranvalmistajien välillä lienee ehkä vähän sama homma, samansorttinen “oma lehmä ojassa” juttu kuin mikä öljy-yhtiöiden ja autonvalmistajien välillä..    korruptio oli ainakin syynä sille ettei kuparoitujen / pronssisten aurojen massatuotanto lähtenytkään käyntiin 1950-luvun Itävallassa ja Saksassa jossa Schauberger järjesti tutkimuksia ja ajoi maanviljelyn massiivista uudistusta.

Joka tapauksessa, nykyajan työvälineitä voi myös pinnoittaa kuparilla ja tämä kävisi helposti lähes jokaiselta maanviljelijältä itse. Päällystettävästä riippuen tietenkin, helpoiten tämä käy jos hankkii sopivan paksua kuparilevyä ja takoo sen tiukasti rautaisen auran maata halkovien osien ympärille ja laittaa vaikka jonkinlaisella niitillä kiinni. Itse olen takonut pienen lapion ympärille kuparilevyä ihan vain kokeillakseni ja kyllähän se helposti sujui. Pari viikkoa sitten päällystin kaksi toisenmallista työvälinettä. Tietääkseni Schauberger siirtyi pronssiin ja (tai) messinkiin siksi että kupari on sen verran pehmeätä että se kuluu käytössä suht nopeasti.

Pyörteessä energisoidun veden maan pintakerroksen eristekykyä parantava voima

Eräs menetelmä, jota on käytössä biodynaamisessa viljelyssä, on veden pyörteistäminen  ja tämän veden tasainen levittäminen maaperän pinnalle.

Luin itse tästä asiasta Viktor Schaubergeristä kertovasta tekstistä, Callum Coatsin jostain kirjasta. Tarina meni jotakuinkin niin, että Scauberger meni tapaamaan jotakuta hulluksi leimattua vanhaa maanviljelijämiestä täydenkuun aikoihin. Mies oli lauloi kovaan ääneen matalalla äänellä ja korkealla äänellä vaihdellen, ja seisoi vesitynnyrin äärellä pyörittäen vettä vuoroin vastapäivään ja vuoroin myötäpäivään – sekä heitteli aika ajoin veteen kourallisen savea, peltonsa maata. Tätä jatkui jopa tunteja. Tätä vettä mies sitten otti astiaan ja jotain huiskantapaista välinettä vedessä käytettyään viskeli pisaroittain joka puolelle peltoa. Tämä vorteksilla energisoitu vesi muodosti maan pinnalle voimakkaan ja ehjän eristeen, tai vahvisti siis sitä eristettä mikä maan pintakerroksella joka tapauksessa jo on.

Biodynaamisessa viljelyssä käytetään kyseistä menetelmää ja on monin tavoin viety erittäin pitkälle. Kyseisiin menetelmiin voin suositella tutustumaan ilman että niistä itse kovin paljon tiedänkään. Steiner tunsi muuten Schaubergerin, kun samoilta seuduilta olivat kotoisinkin.

,.–.,,.–.,,.–.,,-.-.,,.–.,,.–.,,-.-.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.-,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,-.-,.

Viktor Schauberger-kirjoja

Viktor Schaubergerin elämäntyöstä kertovia kirjoja ovat kirjoittaneet ainakin Callum Coats, Olof Alexandersson ja Alick Bartholomew.

Joku suuret kiitokset ansaitseva henkilö on skannannut kyseiset kirjat ja laittanut nettiin jakoon. Parhaiten ne löytyvät torrent-fileenä esim googlettamalla nimellä Viktor Schauberger torrent

Harva kuitenkaan lukee mielellään satoja sivuja tekstiä tietokoneen ruudulta, joten paperipainosten hankkiminen hoituu esim Amazon.comin kautta. Joka tapauksessa, on erittäin suositeltavaa tallentaa kyseiset kirjat tietokoneesi kovalevylle, vain siksi että ne sisältävät niin erinomaisen ainutlaatuista tietoa, emmekä voi olla täysin varmoja internetin jatkuvuudesta lähitulevaisuudessa.

Kirjat ovat pääosin englannin kielisiä, mutta ainakin Living Water löytyy ruotsinkielisenä nimellä Det Levande Vattnet – om Viktor Schauberger. Kyseinen kirja löytyy näköjään myös torrenttina mm täältä:

Kirja nimeltä Implosion – The Path of Natural Energy – Viktor Schauberger löytyy myös suoraan PDF-muodossa ja on luettavissa ja ladattavissa ainakin Scribd.comista, täältä.

Kirja käsittelee imploosiota luonnon luontaisena energian virtauksen suuntana ja ollen itsensä Schaubergerin kirjoittama, on hyvä avaus hänen valtavaan ymmärrykseen koko todellisuuden, veden ja energian luonteesta.

Viktor Schaubergerin elämästä ja perinnöstä, keksinnöistä ja tieteestä on tietoa todella monilla sivustoilla ja hänestä on kirjoitettu useita kirjoja. Varsinaisen aihealueen nimeltä “Viktor Schauberger” tulisi sisältää todella paljon enemmän aivan uskomattoman hienoja ja ihmeellisiä asioita ja todella perustavanlaatuista ja syvää ymmärrystä koko todellisuutemme luonteesta. Tämän sivun kirjoitus voi pieneltä osin kuparisella kuokalla kuopaista jotain siitä koko rikkaudesta mitä tietous Schaubergerin elämästä ja tieteestä todella merkitsee. 

Kokonaisvaltaisempaa selvitystä ym odotellessa siis….

Tässä vielä muutamia linkkejä erinäisille sivustoille:

http://www.schauberger.co.uk/

http://www.implementations.co.uk/site/home

http://www.lightnet.co.uk/frontier/viktor.htm

http://www.frankgermano.net/viktorschauberger_3b.htm

http://borderlandsofscience.blogspot.com/2010/06/viktor-schauberger-nature-was-my.html

,.–.,,.–.,,.–.,,-.-.,,.–.,,.–.,,-.-.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.-,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,-.-,.

KATSO!KATSO!KATSO!KATSO!KATSO!KATSO!KATSO!:

Nature Was My Teacher-dokumentti

 —————————————————————-

 Viktor Schauberger – Comprehend and Copy Nature

Sulje valikko