Hyvä intro EM-teknologiaan: EM “Effective Micro-organisms”

Ja toinen varsin hyvä dokumentti aiheesta: EM-Technology

, sekä lista videoita youtubella EMstä: http://www.youtube.com/channel/HCQxd_uhRPyIg

——————————————

EM-liuoksella eli Efektiivisillä Mikrobeilla tarkoitetaan tiettyjen hyödyllisten bakteerien yhteistoimintaa, missä hyödylliset bakteerit ovat symbiottisessa suhteessa keskenään. Kokemus ja tieteellinen tutkimus 1980-luvulta asti on näyttänyt toteen, että EM hävittää patogeenisia bakteereja ja edesauttaa hyödyllisten bakteerien eloa ollen myös erittäin hyödyllinen kasvikunnalle.

EM:llä voidaan kompostoida lyhyessä ajassa lähes mitä tahansa. Esimerkiksi niin, että kun biojätteen päälle suihkutetaan EM-liuosta, bakteerit leviävät kompostoitavaan materiaaliin ja tästä seuraa mm. se ettei esim pahaa hajua aiheuttavaa mätänemistä tapahdu biomassan hajotessa. Luonnossa ja mikrobien toiminnassa ilmenee hyvissä olosuhteissa tietynlainen korkeaälyinen prosessi, jota hyödyntämällä mitä tahansa voidaan muuntaa vähemmänhyödyllisestä hyödyllisempään muotoon. Esim niin että kasvi voi hyödyntää yhdessä sienirihmastojen ja bakteerien kanssa maaperän (mineraalit&ravinteet&hivenaineet,varaukset) ominaisuuksia yhteiseloa kehittävällä tavalla jne. 

Ihmisen on mahdollista hyödyntää hyödyllisiä bakteereja ja mikro-organismeja yhteisen hyvän mukaisesti.

Tässä esimerkkinä mitä jossainpäin maailmaa tehdään EMn kanssa: 
http://www.emrojapan.com/emnews/content/217.html
http://www.emrojapan.com/emnews/content/300.html
http://emrojapan.com:9000/emnews/content/8.html

http://emrojapan.com/monthly-message/content/483.html

http://emrojapan.com/monthly-message/content/431.html

———-

EM:llä on puhdistettu saastuneita vesistöjä ja maa-alueita ja sitä käytetään luonnollisessa maanviljelyssä mm. Aasiassa varsin laajalti. Kyseessä on 100% luonnon tuote ja EM-prosessi on luonnolle erittäin hyödyllinen.

EM-liuosta pystytään lisäämään helposti (maitohappo-)käymisprosessin avulla, tarvitaan vain itse EM-liuosta, sokeria(melassia) ja vettä ja liuosta pystytään jatkamaan käsittääkseni melko loputtomiin, kunhan mikrobit saavat riittämiin oikeanlaisia ravinteita.

Aika yleinen tapa miten EM:ää voidaan käyttää on, että käsitellään iso määrä akanoita (=husk of grain) tai muuta kuivaa irtonaista biomassaa, vaikkapa turvetta, EM-liuoksella ja tuo massa peitetään tai pakataan tiiviisti. EM-prosessin kautta mikrobit valtaavat biomassan ja tämän jäkeen massa voidaan taas kuivata ja käyttää sitten tuota kuivaa EM-ainesta samaan tapaan kuin käytettäisiin nestemäistä liuosta, esim kompostikäymälän yhteydessä “kuivikkeena”.

Asia Pacific Natural Agriculture Networkin sivuilta löytyy hyvä ohjeistus EM:n tarkemmasta käytöstä yksityiskohtaisemmin, vaikkakin kyseessä ei ole mitään rakettitiedettä. Käytännössä, esimerkiksi kompostoidessa riittää kun ruiskuttaa tai suihkuttaa EM:ää kompostin tai huusissa olevan kuivakäymälän lannan päälle. Luonto hoitaa homman valmiiksi sen jälkeen kun prosessi on saanut kipinän.

Esimerkiksi köyhtyneessä  maaperässä missä yleisesti ottaen liialisen väkilannoittamisen suolot syrjäyttävät hyödylliset Maaeliöt, milloin humuksen muodostuminen taantuu ja maa tiivistyy. Jolloin seuraavana vuonna on käytettävä yhä enemmän väkilannoitusta ja oravanpyörä on valmis. Esimerkiksi tälläisissä tapauksissa EM:n käyttäminen voi olla erittäin hyödyllistä. Auttamaan maaperää palaamaan takaisin omaan luonolliseen kiertokulkuunsa, missä maan hyödylliset eliöt lisääntyvät nopeasti muokkaamaan  eloperäistä lannoitetta kasvien käytettäväksi.

Kun lopulta on muodostunut tasapainoinen kierto, mihin ihmisen ei varsinaisesti tarvitse puuttua.

EM Research Organization

http://www.emsustains.co.uk/

http://www.emsustains.co.uk/EM-ceramics.htm

http://www.emearth.com/NewFiles/ProdCeramcs.html

———————————————————————————————————————————

Erilaisia EM-teknologian tuotoksia ovat mm:

EM-1 eli alkuperäinen juuriliuos,

EM-A eli aktivoitu liuos joka on valmistettu näin; sekoitetaan 20l vettä + 1l EM-1 + 1l melassia tai 1kg raakaruokosokeria.  Ilmatiiviissä ja mahdollisimman vähän ilmaa alunalkaenkaan sisältävässä säiliössä, tämä liuos fermentoituu (muutamassa päivässä-viikossa tai parissa viikossa, riippuen lämpötilasta) ja EM-1 liuoksen mikrobit lisääntyvät vedessä. Lopputulos on yhtä vahvaa liuosta kuin EM-1, ja sitä voidaan laimentaa 1:100-1:1000 suhteella ja hyödyntää monin eri tavoin. EM-1stä ja EM-A;sta voidaan valmistaa edelleen esimerkiksi hyönteis”myrkkyä” hyödyntämällä eri aineksia jne.. Ohjeita löytyy netistä ja APNAN-organisaation manuaalista.

EM-keramiikka; on tarkoitettu veden puhdistamiseen ja laadun parantamiseen. Voidaan käyttää esim vesikannussa/vedenkeittimen pohjalla, vesisäiliöissä, uima-altaissa, akvaarioissa jne. Nämä valkoiset keramiikkarenkulat ovat EM-teknologiaperheen yksi ihmeellisimmistä tuotteista. Niitä valmistetaan savesta joka fermentoidaan käyttämällä EM-liuosta, ja tämä savi sitten, täynnä EM-mikrobeja myöskin, poltetaan 1000-asteisessa uunissa kovaksi, kuivaksi keramiikaksi. On hyvin kenen tahansa käsitettävissä miten elävät mikrobit voivat toimia&lisääntyä biomassassa/vedessä, mutta että miten keramiikka joka on poltettu 1000-asteessa voi omata edelleen samanlaiset ominaisuudet veteen nähden kuin elävät mikrobit?  Keramiikasta ei liukene veteen EM-mikrobeja eivätkä ne sisällä eläviä EM-mikrobeja. Juju piilee piissä, jota savi pääasiassa on. Pii, silica,  on alkuaine joka omaa varsin merkillisiä informaatioon ja energiaan liittyviä ominaisuuksia, ja sillä on tavallaan olemassa muisti. EM-keramiikan piihin on tallentuneena elävien EM-mikrobien moniulotteinen informaatio, ja se toimii!

Tämän ihmetyksen ovat todenneet varsin monet aihealuetta tutkineet tiedemiehet joista monen on varmasti tieteellisen maailmankuvansa valossa varsin vaikea ymmärtää keramiikan toimintaa veden puhdistajana.

Kvartsi jota orgon-laitteissa hyödynnetään, on piidioksidia eli pii+2happea, ja kristallien päälle ymmärtäville ihmisille on yleistä tietoa että kvartsi on tavallaan ohjelmoitavissa ja voi tallentaa informaatiota, aivan kuten vesikin, kiderakenteensa ansiosta. Hommassa ei ole mitään kovin erikoista, kvartsin&veden informaationtallennusominaisuus on vain hiukan vähemmäntunnettu ja tavallaan varsin selittämätön asia vielä nykyajan valtavirtatajunnassa.

 Lisäys 2016;

Teraganix-firman sivuilla kerrotaan että EM-keramiikka lähettää n. 30kHz taajuutta ympäristöönsä… ja EM-keramiikan sisäiset huokoset menevät ajan myötä tukkoon ja keramiikan teho hiipuu, mutta että niitä voidaan palauttaa toimintaan liuottamalla niitä EM-1 juuriliuoksessa. Järkeenkäypää.

Mielenkiintoista tuo taajuusasia,, Sonic Bloom-ujellus jota kuuntelutetaan kasveille jne käyttää 3kHz;n taajuutta….   3 x 10~>30. Nämä kerrannaiset ilmeisesti resonoivat kasveissa samansuuntaisella tavalla.

~~~


Biojätteen pienkompostointi opinnäytetyönä

“Mikrobien ja bakteereiden käyttö kompostoimisprosessin tehostamisessa on olennaista. Tässä työssä tarkastellaan etenkin EM-mikrobiseoksen (Effective Micro-organisms) hyödyntämismahdollisuuksia biojätteen käsittelyssä. EM-mikrobien tehokkuutta verrattuna markkinoilla oleviin kompostikiihdyttimiin tutkitaan kom-postointikokeen avulla. Lisäksi tutkimuksen kohteena on EM-mikrobeilla toteutettava fermentoitumiskoe, joka suoritetaan anaerobisissa olosuhteissa. 

Saaduista koetuloksista voidaan päätellä EM-mikrobien hyvä soveltuminen anaerobisissa oloissa suoritettavaan fermentoimiseen.”

Opinnäytetyö on luottavissa täällä:

https://publications.theseus.fi/handle/10024/20776

https://publications.theseus.fi/bitstream/handle/10024/20776/Biojatteen%20pienkompostointi.pdf?sequence=1

Sulje valikko