Tuhansia miljardeja dollareita hukassa Pentagonin tilintarkastuksessa – vuosi toisensa jälkeen

https://otherwords.org/the-pentagon-just-cant-pass-an-audit/

Kannattaakohan Suomen olla tekemässä mitään lisäsopimuksia, kuten DCA, Pentagonin kanssa? Ei kannata ei, laittomuuksiin ei kannata ryhtyä.

Googlen käännös:

Pentagon toisti tarkastuksen epäonnistumisen historiaa kuudetta peräkkäistä vuotta, eikä se pystynyt vastaamaan 1,9 biljoonaa dollaria 3,8 biljoonan dollarin omaisuudestaan. Epäonnistumisista huolimatta kongressi jatkaa Pentagonin menojen lisäämistä joka vuosi. Ensimmäisestä epäonnistuneesta auditoinnista vuonna 2018 lähtien kongressi hyväksyi noin 3,9 biljoonaa dollaria Pentagonin menoihin, ja miljardeja on jäänyt huomiotta.

Kirjailija: Lindsay Koshgarian

Pentagon epäonnistui tarkastuksessaan – jälleen. Kuudennen kerran peräkkäin virasto, jonka osuus on puolet kongressin vuosittain hyväksymästä rahasta, ei pysty ymmärtämään, mitä se teki kaikella niillä rahoilla.

Lyhyesti sanottuna Pentagon ei ole koskaan läpäissyt auditointia. Vuoteen 2018 mennessä se ei ollut koskaan edes valmistunut .

Siitä lähtien Pentagon on tehnyt auditoinnin joka vuosi ja jakanut itselleen osallistumispalkinnon joka kerta. Silti huolimatta tämän vuoden voittoisasta lehdistötiedotteesta, jonka otsikko on “DOD tekee asteittaista edistystä kohti puhdasta tarkastusta”, se on epäonnistunut joka kerta.

Jokaisen Pentagonin epäonnistumisen myötä myös kongressi epäonnistuu. Joka vuosi, kun kongressin jäsenet äänestävät Pentagonin menojen lisäämisestä ilman rajoituksia, he päättävät käyttää lukemattomia miljardeja aseisiin ja sotaan ilman vastuuta.

Viimeisimmässä tarkastuksessaan Pentagon pystyi vastaamaan vain puoleen sen 3,8 biljoonan dollarin omaisuudesta (mukaan lukien laitteet, tilat jne.). Tämä tarkoittaa, että 1,9 biljoonaa dollaria on huomioimatta – enemmän kuin koko kongressi hyväksyi kuluvalle tilikaudelle.

Napsauta tätä saadaksesi ILMAINEN uutiskirjeemme r Ei mainoksia – Ei valtion avustuksia – Tämä on riippumatonmedia

Mikään muu liittovaltion virasto ei pääse tästä eroon. Olisi kongressin kuulemiset. Virastojen johtajien erottamista tai näiden virastojen varojen vapauttamista vaadittaisiin. Jokainen muu suuri liittovaltion virasto on läpäissyt tarkastuksen, joka osoittaa, että se tietää, mihin sille uskotut veronmaksajien dollarit menevät.

Kongressi on kuitenkin valmis hyväksymään vielä 840 miljardia dollaria Pentagonille epäonnistumisista huolimatta.

Itse asiassa, laskeni mukaan kongressi on hyväksynyt 3,9 biljoonaa dollaria Pentagonin kuluihin ensimmäisen epäonnistuneen tarkastuksen jälkeen vuonna 2018. Kymmeniä miljardeja on mennyt Pentagonin kautta rahoittamaan sotia Afganistanissa, Ukrainassa ja nyt Israelissa. Vastuu näistä “omaisuudesta” – mukaan lukien aseet ja varusteet – on myös kyseenalainen.

Tässä vaiheessa lainsäätäjät tietävät varmasti, että näitä varoja ei ehkä koskaan kirjata. Ja vuosi toisensa jälkeen puolet Pentagonin budjetista menee yritysten aseurakoitsijoille ja muille yrityksille, jotka hyötyvät tästä vastuun puutteesta.

On olemassa taho, jonka tehtävänä on estää tällainen väärinkäyttö: kongressi. Jokaisen Pentagonin epäonnistumisen myötä myös kongressi epäonnistuu. Joka vuosi, kun kongressin jäsenet äänestävät Pentagonin menojen lisäämisestä ilman rajoituksia, he päättävät käyttää lukemattomia miljardeja aseisiin ja sotaan ilman vastuuta.

Samaan aikaan kaikki ne muut virastot, jotka ovat läpäisseet tarkastuksensa, voisivat käyttää nuo varat paljon paremmin yleisön palvelemiseen. Liian monet amerikkalaiset kamppailevat hankkiakseen varaa välttämättömiin tarpeisiin, kuten asumiseen, lämpöön, terveydenhuoltoon ja lastenhoitoon, ja sillä välin maamme kamppailee kodittomuuden, opioidiepidemian ja yhä yleisempien katastrofaalisten sääilmiöiden kanssa.

Vuoden 2024 alussa uhkaavien hallitusten sulkemiskeskustelujen myötä kuulet lainsäätäjien sanovan, että meidän on leikattava jo nyt riittämättömiä investointeja työssäkäyviin perheisiin. Mutta jos he ovat huolissaan kuluttamisesta, heidän pitäisi aloittaa virastosta, joka on jollain tapaa menettänyt lähes 2 biljoonan dollarin arvosta julkisesti rahoitettuja resursseja.

Lindsay Koshgarian johtaa National Priorities -projektia Politiikan tutkimusinstituutissa. Tämän op-edin jakeli OtherWords.org.

Leave a Reply

Sulje valikko