http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/8/87/Coconutrevolution-pic.jpg

http://topdocumentaryfilms.com/the-coconut-revolution/

This is the modern-day story of a native peoples remarkable victory over Western Colonial power. A Pacific island rose up in arms against giant mining corporation Rio Tinto Zinc (RTZ) – and won despite a military occupation and blockade… read more from link.


Loistava esimerkkitapaus maailmalta, Bougainvillen saarelta, jossa kaivosyhtiöt ja yhtä korruptoitunut lumevaltiovalta kuin täälläkin, tuhosivan saarelaisten elinympäristöstä kokonaisen vuoren ja saastuttivat joen. Kun saaren Väki vaati yhtiötä ja ns hallitustaan maksamaan heille korvauksia kohtuullisen verran ja lopettamaan jatkotuhoamiset, yhtiön johto nauroi vaatijoille ja kaiken kaikkiaan heille maksettiin koko kaivosoperaatiosta (maailman suurin avolouhos siihen aikaan) 1000 dollaria.

Tämä kertoo mentaliteetista, jolla systeemi kohtelee ihmisiä. Mikä on tilanne Suomessa?

1000 dollaria paikallisille maksuna viidakkoisen korkeimman kukkulan ja lähijoen tuhosta ja naurut vaatimuksesta vastuuseen tuhosta ja sairaudesta, jonka olivat tuottaneet. Tämä herra haki yhtiön varastosta 100 kiloa räjähteitä ja kaverit organisoituivat pistämään kaivoksen touhuille lopun. Suomessa voi riittää yleinen laillisuuden palauttaminen ja yhteiskunnallisesti organisoitu ja järjellisesti toteutus kaivos”politiikan” (huijauksen) totaalinen muutos. Tuolla järkevää oli tehdä se minkä tekivät. Voittivat ja saivat itsenäisyyden ja omavaraisuuden maalleen.

Sulje valikko