Maailman talousasioihin erittäin olennaisesti liittyen, postaan tänne muutaman linkin liittyen työhön jota henkilö nimeltä John Perkins on elämässään tehnyt ja liittyen siihen työhön mitä hän tekee nykyisin auttaakseen korjaamaan maailman tilanteen. 

Economic Hitman-termi tarkoittaa henkilöä joka toimii ylikansallisten yhtiöiden ja valtioiden (corporatocracy) leivissä, joka esimerkiksi menee jonkun valtion päämiesten puheille, tarjoaa näille projekteja joilla rakennetaan kyseisen alueen infrastruktuuria, yleensä varsin mittavia miljoonien-miljardien arvoisia, kaikki tietysti lainarahalla ja sellaisella sopimuksella joka takaa, että raha joka projektiin laitetaan, päätyy EHM:n kotijoukkueen yhtiöiden ym.tileille ja tietysti lahjusmaisesti hyödyttää suunnattomilla rikkauksilla myös valtionpäämiestä ja hänen lähipiiriään. Lainat joita EHM;t ovat maailman valtioiden päämiehille järjestäneet, on tarkoituksella ovat määrältään niin valtavia, että kyseinen valtio joutuu ennemmin tai myöhemmin maksuvaikeuksiin. 

Kun lainat erääntyvät eikä valtio pysty maksamaan, joutuu valtio luovuttamaan itsemääräämisoikeutensa maan politiikkaan, luopumaan luonnonvaroistaan jne.. Toisin sanoen päätyy systeemin talutusnuoraan. Esimerkkivaltioita on maailmalla valtavasti. 

Kuten John Perkins kertoo, EHM;t ovat systeemin (corporatocracy) ensimmäinen keino kajota jonkun maan tai alueen rikkauksiin. Ellei EHM;n onnistu saada valtion päättäjiä ottamaan vastaan valtavia velkoja, seuraava keino on ollut lähettää alueelle jackals eli “shakaaleja”, jotka perinteisesti ovat järjestäneet erinäisiin maihin vallankumouksia, terroria ja kapinallisliikkeitä ja ovat vastuussa esim. auto- ja lento-onnettomuuksista joissa valtion päämiehet sattumoisin saavat surmansa ja historiaan on kirjattu myös melkoisen monta suoraa assasinaatiota..   Tarina jatkuu niin, että ellei valtion rikkauksia (ja olennaista tässä on myös ymmärtää, että esim itsenäisen valtion itsenäinen keskuspankki-organisaatio on myös erittäin olennainen rikkaus jonka systeemi haluaa saada kontrollinsa alle) saada systeemin haltuun shakaalienkaan keinoilla, seuraava tapa puuttua jonkun maan asioihin onkin sitten jo suora sotilaallinen hyökkäys jne. 

Olen lukenut itse aiheesta John Perkinsin kirjan, Confessions of an Economic Hit Man ja voin suositella sen lukemista kenelle tahansa joka haluaa saada tarkemman kuvan siitä miten nykysysteemin valtarakenteita on rakennettu viime vuosikymmenien ajan ja kuinka sama homma omalla asteellaan jatkuu edelleen tänä päivänä. Käsitystä tästä tukee myös huomattavasti The Debt of Dictators ,  The End of Poverty? ja All Wars are Bankers Wars-dokumenttien katsominen ja sisällön ymmärtäminen.

Olennaista lienee myös ymmärtää, että vaikka tämä kyseinen henkilö onkin ollut USA:n NSA:n värväämä systeemin kätyri ja näyttää joka tavalla siltä että “USA” olisi tässä se taho joka maailmanvalloitukseen on pyrkinyt, systeemi ja nimeltämainittu “corporatocracy” ei rajoitu vain USAhan eikä tällaiset likaisen pelin taktiikat joista Perkins kertoo, ole pelkästään USAn toimintamalli, vaan maailmanlaajuisesti järjestelmällisesti valtaa kahmivan systeemin tapa toimia.

Kirja kuunneltavaksi:

Confessions of an Economic Hit Man – audiobook:

http://youtu.be/nndAWd6w7xo (suosittelen mainosten välttämiseksi lataamaan kyseisen äänikirjan koneelle mp3-muotoon, käyttämällä esim. snipmp3.com-sivuston hyvintoimivaa palvelua)

Haastattelu;

– JOHN PERKINS – http://www.johnperkins.org/
EXTENDED INTERVIEW
FROM THE FILM
“ZEITGEIST: ADDENDUM” 
2008

http://youtu.be/aqIHKWd9rSc

jonkun sortin luento;

Confessions of an Economic Hit Man: How America Really Took Over the World (2005)

http://youtu.be/nndAWd6w7xo

,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.-.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.–.,,.-

Ja sitten, dokumentti nimellä Apologies of Economic Hit Man

Ja vielä Wikipediasta aihetta koskeva sivu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Confessions_of_an_Economic_Hit_Man

———————————————————————————————————–

Update 1-2015

Found good text mentioning many coups arranged by CIA & Co, asking the important question still today;

Crimes against Humanity: Why Is Henry Kissinger Walking Around Free?

 ———————————————————————————————————-

Update 2-2015

VERKKOMEDIA.org – Totuus EU:n velkakriisistä – Ekonomisti John Perkins.

Tekstitetty Suomeksi.

 Talousammattitappajan tunnustuksia – John Perkin:


Wikileaks Reveals U.S. Involvement in Ecuador

Wikileaks cables reveal the devious role of U.S. in Ecuador 2010 coup attempt that injured nearly 280 people. And how the U.S. attempted to plot against Rafael Correa.

Julkaissut teleSUR English Perjantaina 17. helmikuuta 2017
Sulje valikko